Tuesday, December 05, 2006

Mikä tässä tiedonvälityksessä oikein on näin kieroutunutta kun koko ajan tekee mieli kirjoittaa ikäviä juttuja? Nyt olin kirjoittaa vanhustenhoitopaikan järjestämän koulutuksen heikottavan huonosta laadusta, mutta taidan jättää sen toiseen kertaan. Kirjoitan sen sijaan miellyttävistä asioista.

TYÖ

Työ Garden House Caféssa on lähtenyt käyntiin hyvin. Työtunteja on ollut enemmän kuin aluksi sovittiin, ja se tekee hyvää kukkarolleni. Kielipää on kehittynyt aika lailla, nyt ymmärrän jo Pohjois-Englantilaisen Vickynkin puhetta. Öbaut.

Gareth-pomo ei edes suuttunut kun kerroin lähteväni kuukaudeksi Suomeen! Pelkäsin saavani potkut moisen lomailun takia, mutta onneksi Gareth ymmärsi yskäni. Kaiken lisäksi minua on kosiskeltu vs. manageriksi ensi maaliskuulle. Sisäinen kauppislaiseni on erittäin otettu tarjouksesta sillä varauksella että palkan ja vastuun suuruus varmasti kohtaavat. Olihan Vanessakin Fotopointin varapomona vähän aikaa, mutta ei tainnut olla niiden muutamien lisäeurojen arvoista se lysti.

YSTÄVÄT

En enää koe olevani "kärpäsenä opiskelijayhteisön katossa", vaan nyt olen yksi Medwayn Taidenuorista. Suokaa anteeksi kömpelö termini, haluan sillä vain painottaa yhteisön erillisyyttä paikallisista (eli sitä että kaikki yhteisön jäsenet ovat joko ulkomaalaisia tai -paikkakuntalaisia). Luojan kiitos en elä liian tiivissä kuplassa; työtoverit tarjoavat kosketuksen autenttisempaan Rochesteriin.

Tulevaisuuden Euroopanretket ovat paljon helpompia nyt, kun majoituspyyntöjä ja -kutsuja on sinkoillut jo jonkin verran meidän EU-kansalaisten välillä.

ASUMINEN

Kämpässä on hyvä asua, ja kämppisten kanssa menee hyvin. Jos tämä meno jatkuu, saatan hieman kotiutuakin tänne. Medwayn kaupungit, eritoten Chatham, ovat kuitenkin sen verran luotaantyöntäviä, etten usko asuvani täällä enää ensi vuonna. Vaihtoehtoja on tietysti tuhottoman paljon, mutta todennäköisimmät kotikaupungit ovat tällä hetkellä Helsinki ja Lontoo. Lontoo vain on ehkä liian kallis, ja Helsingistä pitäisi saada hyvä opiskelupaikka. Tai huono. Tai hyvä tai huono työpaikka. Katsotaan nyt.

VUODENAJAT

Kun palaan Englantiin tammikuun puolivälissä, alkavat kevään ensi merkit jo vähitellen ilmaantua. Helmikuussa kevät alkaa jo kunnolla, ja maaliskuun pitäisi olla jo ihan ok. Et silleen. Hyvät meille.

...onneksi on ilmastonmuutos. Suomalaistenkaan ei kohta enää tarvitse kärsiä pakkasista, vaan saamme nauttia brittiläisittäin rännästä.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ei tääl kyl vieläkää mitään pakkasia oo näkyny. sataa vaan vettä ja +9.

tällä viikolla ollaan jo siellä.

6/12/06 12:57  
Anonymous Anonymous said...

terveisiä tervon veljesten synttäreiltä toivoo mandi turpeinen

8/12/06 21:15  

Post a Comment

<< Home